Update YouTube-kanaal

8 januari 2011
Op het YouTube-kanaal van Rita Reys is een aantal nieuw toegevoegde video’s te zien, waaronder zowel recent als historisch materiaal. Zo is ondermeer de uitreiking van de Oeuvre Edison door Hans van Willigenburg te bekijken, en haar uitvoering van Irving Berlin’s Russian Lullaby. Bijzonder is ook de video van Rita Reys en Toots Thielemans, waarin zij de hitsong Barbie Girl (Aqua) ten gehore brengen in een jazzuitvoering, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de AVRO (1998).


Klik hier om het YouTube-kanaal te bezoeken.


Persoonlijk bericht Rita Reys

22 december 2010
Graag wil ik iedereen hartelijk dankzeggen die mij ook dit jaar weer hebben overladen met felicitaties voor mijn verjaardag. Hoewel ik u niet allemaal persoonlijk kan bedanken moet u weten dat het hartverwarmend is om zoveel lieve berichten te ontvangen. 


Ik wens u allen fijne kerstdagen toe, en een gezond & gelukkig 2011. 


Liefs,

Rita Reys


Rita Reys in Tijd voor Max

21 december 2010
Donderdag 16 december jl. was Rita Reys te gast in het tv-programma Tijd voor Max (Nederland 2). Met presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen sprak ze over haar leven en carrière in de muziek. Als verrassing voor haar verjaardag enkele dagen later kwam Edwin Rutten, een levenslange fan van Rita, langs om haar toe te zingen en een grote bos rode rozen aan te bieden (zie foto rechts). Onder begeleiding van Peter Beets, Ruud Jacobs, Martijn van Iterson en Gijs Dijkhuizen zong ze van haar nieuwe album de titelsong Young at Heart. En als speciale toegift bracht ze aan het einde van het programma ook nog Let it Snow! ten gehore.


Klik hier om de uitzending te bekijken.


Volg Rita Reys nu via Twitter

25 november 2010
Vanaf vandaag, 25 november, is Rita Reys ook te volgen via Twitter. Klik hier om de pagina te bekijken.

Rita Reys, Marco Borsato en Rob de Nijs eregasten bij viering 50-jarig bestaan Edison Award
25 november 2010
In aanwezigheid van een keur aan Nederlandse artiesten werd woensdag 24 november in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum het 50-jarig bestaan van de Edisons gevierd. Bij deze gelegenheid werden de eerste exemplaren van het boek ‘50 Jaar Edison 1960-2010’ uitgereikt aan Rita Reys, Marco Borsato en Rob de Nijs. De Drie J’s verzorgden een optreden. Klik hier voor een verslag van SBS Shownieuws.


Rita Reys te gast in Tijd voor Max
17 september 2010
Donderdag 16 december a.s. zal Rita Reys te gast zijn in het programma Tijd voor Max, dat aan het einde van de middag wordt uitgezonden op Nederland 2. Zij zal worden geïnterviewd door presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen, en ze zal een stuk vertolken met haar combo o.l.v. Peter Beets.


Interview met Rita Reys op Radio 6
16 september 2010
Enkele uren voorafgaande aan haar concert in het Bimhuis op zaterdag 18 september zal Rita Reys te horen zijn in het programma Shouting Boots op Radio 6. Zij zal worden geïnterviewd door presentator Jaap Boots, waarna een track van de nieuwe cd Young at Heart te horen zal zijn.


Rita Reys op BCC Radio 2
30 augustus 2010
Het BBC Radio 2 programma The Russell Davies Song Show zal binnenkort wederom aandacht besteden aan Rita Reys. Enige tijd terug zonden zij al eens een item over haar uit, toen in het kader van The Cool Voice of Rita Reys. Zij deelden ons het volgende mede:


'Just to let you know that Rita makes another appearance in Russell's show on September 5th singing "Poor Butterfly" in concert with Pim, Kenny & co. We just thought it was a wonderful, swinging version and it beat the others we considered (Sarah Vaughan, Susannah McCorkle etc etc.)'


Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.bbc.co.uk


Young At Heart in het Bimhuis
25 augustus 2010
Zaterdag 18 september a.s. vindt er in het kader van de nieuwe cd Young at Heart een speciaal concert plaats in het Bimhuis in Amsterdam. Rita's favoriete stukken van de nieuwe plaat, alsmede haar grote succesnummers zullen deze avond de revue passeren. De line-up zal bestaan uit:


Rita Reys - vocals

Peter Beets - piano

Sjoerd Dijkhuizen - tenorsaxofoon

Martijn van Iterson - gitaar

Ruud Jacobs - contrabas

Joost Patocka - drums


Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.bimhuis.nl. U kunt ook bellen met 020-7882188. De concertposter voor deze avond is te vinden op Facebook.


Uitzending De Wereld Draait Door
29 april 2010
De uitzending van De Wereld Draait Door is nu na te zien op de website van het programma. Klik HIER om het item met Rita Reys te bekijken. Na het interview met Matthijs van Nieuwkerk, die zeer vereerd bleek met dit in zijn woorden 'hoog bezoek', zong Rita Love Me or Leave Me, van haar nieuwe cd Young at Heart.


Vaste huisdichter van De Wereld Draait Door, Nico Dijkshoorn, droeg tijdens de uitzending een "gedicht voor Rita Reys" voor. Klik HIER.


Voorafgaande aan de uitzending zong Rita een andere jazzstandard, te weten I Thought About You. Ook dit stuk is nu te bekijken op de website van De Wereld Draait Door, en op YouTube.


Rita Reys te gast in VARA’s De Wereld Draait Door

21 april 2010
Op woensdag 28 april is Rita Reys te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door (VARA). Zij zal, begeleid door Peter Beets, Ruud Jacobs, Martijn  van Iterson, Sjoerd Dijkhuizen, Thijs van Leer en Joost Patocka, een stuk van haar nieuwe cd Young at Heart ten gehore brengen. Ook neemt ze voor een interview plaats aan tafel bij gastheer Matthijs van Nieuwkerk.

Nieuw: Rita Reys op Facebook

17 april 2010
Vanaf vandaag is Rita Reys ook te vinden op Facebook. Klik hier om naar de pagina te gaan.


Young at Heart vanaf 17 april ‘Cd van de week’ bij Omroep Max

14 april 2010
Zaterdagavond 17 april zal in het radioprogramma Easy Listening (Radio 2) uitgebreid aandacht worden besteed aan Young at Heart. Voor het eerst zullen hierin diverse tracks van de nieuwe cd ten gehore worden gebracht. Het album zal in de daaropvolgende dagen 'Cd van de week' zijn bij Omroep Max. In diverse andere radioprogramma's, waaronder Mezzo en Meta op Zondag, zal daarom regelmatig aandacht aan Young at Heart worden besteed.


Rita Reys te gast in VPRO’s Vrije Geluiden

11 april 2010
In aanloop naar de release van Young at Heart zal Rita Reys zondag 18 april a.s. te gast zijn in VPRO's Vrije Geluiden. De uitzending is om 10:30 uur op Nederland 1. De redactie was dermate verheugd met haar komst, dat men besloot een extra lang item met haar te maken. Naast een interview zal Rita daarom drie stukken van haar nieuwe cd ten gehore brengen. De begeleiding is in handen van Peter Beets, Ruud Jacobs, Martijn van Iterson, Sjoerd Dijkhuizen, Joost Patocka, en last but not least Thijs van Leer.


De uitzending zal worden herhaald op zaterdag 24 april om 9:00 uur op Nederland 1, alsmede op woensdag 21 april om 21:00 uur op themanet Cultura.


Voor meer informatie over Vrije Geluiden kunt u terecht op www.vrijegeluiden.vpro.nl.


23 April release Young At Heart

31 maart 2010
Op vrijdag 23 april a.s. verschijnt het nieuwe studioalbum van Rita Reys: Young at Heart. Een toepasselijker titel was bijna niet denkbaar geweest. Want hoewel zij inmiddels aan haar zevende decennium in de muziek bezig is, toont Rita Reys zich iemand met zo’n grote liefde voor haar vak dat ze ook nu weer op zoek is gegaan naar nieuwe muzikale uitdagingen. Van de twaalf stukken die éminence grise van de Europese vocale swing op de cd ten gehore brengt, nam ze er tien niet eerder op. Ook de begeleiding is anders dan anders: naast haar vaste begeleiders van het Ruud Jacobs Kwartet zijn als special guests op het album te horen de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton, en van eigen bodem Thijs van Leer op Hammond orgel.


Tracklist:

1) You leave Me Breathless

2) Young At Heart

3) You Hit The Spot

4) Stairway To The Stars

5) Love Me Or Leave Me

6) It’s You Or No One

7) Body And Soul

8) Dearly Beloved

9) Dream A Little Dream Of Me

10) I Remember You

11) The Very Thought Of You

12) Detour Ahead


Young at Heart verschijnt op het label WedgeView Music, in samenwerking met Sony Music Entertainment. De pers kan voor meer informatie contact opnemen met Jurjen Donkers, via info@ritareys.eu.


De cd is reeds te bestellen via ondermeer Bol.comHier vind u een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten uit de afgelopen paar jaar.


Woensdag 23 december 2009

BERICHT VAN RITA REYS:

Lieve mensen,


Via deze weg wil ik u allen hartelijk danken van wie ik, bij gelegenheid van mijn 85ste verjaardag, zoveel prachtige geschenken en lieve felicitaties in ontvangst mocht nemen. Het was hartverwarmend! Graag had ik u persoonlijk willen bedanken, maar de grote hoeveelheid cadeaus, kaarten en mailtjes maakt het mij onmogelijk dit te doen. Weet dat ik dit alles zeer waardeer, en dat ik mede door u kan terugkijken op een fantastische dag!


Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe, en een gelukkig en gezond 2010!


Liefs,

Rita Reys


Donderdag 17 december 2009

RITA REYS, TRIJNTJE OOSTERHUIS & JAZZ ORCHESTRA SCHITTEREN IN UITVERKOCHT CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

Een minutenlange staande ovatie kreeg Rita Reys, toen zij donderdagavond neerdaalde van de trappen van het Concertgebouw. Wat volgde was een avond vol muzikale hoogtepunten, door zowel Rita, Trijntje Oosterhuis als The Jazz Orchestra of The Concertgebouw, één van 's werelds beste big bands onder leiding van Henk Meutgeert. Afwisselend brachten ze zowel bekend kerstrepertoire, als jazzklassiekers en stukken van hedendaagse componisten ten gehore. In de eerste set zong Rita onder andere You Turned The Tables on Me, When Sunny Gets Blue en Cole Porter's bekende You Do Something to Me  (waarvan de uitvoering van North Sea Jazz 2008 te horen is op de cd bij het onlangs uitgekomen jubileumboek van het orkest). Trijntje bracht, hoe kan het ook anders, onder andere Burt Bacharach's Do You Know The Way to San Jose, van haar cd "The Look of Love". Een van de grote verrassingen van de avond was het duet van de zangeressen: Alfie, een stuk dat de dames beide opnamen voor hun eigen Bacharach-albums.


Na de pauze werd allereerst dirigent en arrangeur Henk Meutgeert door Rita Reys in het zonnetje gezet. Meutgeert nam voor de gelegenheid plaats achter de vleugel, en met z'n tweeën vertolkten ze Tea for Two. Een speld kon je op dat moment in het Concertgebouw horen vallen. Tezamen met het orkest werd het programma vervolgd, met een nooit eerder door Rita gezongen up-tempo, vooral bekend van Nat King Cole: Route '66. Daarna werd de zaal in kerststemming gebracht, met Mel Torme's The Christmas Song, voor deze avond prachtig gearrangeerd door Henk Meutgeert. Trijntje Oosterhuis bracht een medley van Let It Snow en Have Yourself A Merry Little Christmas, en een indrukwekkende vertolking van Joy to The World.


Het officiële programma kwam daarmee tot een einde, waarna Rita Reys door dirigent Henk Meutgeert op passende wijze nogmaals in de spotlights werd gezet: "zij is nog steeds een ster, dames en heren", wat de zaal met oorverdovend applaus beaamde. De avond werd afgesloten met White Christmas, eerst door de vocalisten in duet gezongen, en daarna nogmaals samen met het tweeduizendkoppige publiek. In een sneeuwovergoten Amsterdam keerde dat publiek, na een laatste staande ovatie, huiswaards. En in de artiestenfoyer van het Concertgebouw werd geproost op een in vele opzichten gedenkwaardige decemberavond.


Zondag 13 december 2009

INTERVIEW DE TELEGRAAF

In verband met Rita Reys' 85ste verjaardag op maandag 21 december a.s., en de concerten op 17 december in het Concertgebouw en de 21ste in het Pim Jacobs Theater, staat er vandaag een uitgebreid interview met haar in dagblad de Telegraaf.


Zaterdag 23 mei 2009

RITA REYS & ROSENBERG TRIO TREKKEN JONG EN OUD TIJDENS THE HAGUE JAZZ 2009

Tijdens de vierde editie van The Hague Jazz trad Rita Reys samen met het Rosenberg Trio op voor een volle zaal, gevuld met jazzliefhebbers van zowel jonge als oudere generaties. Een tevreden Rita Reys reageerde na afloop tegenover het ANP: ,,Dat is ook nieuw voor mij, met drie van die zigeunerjongetjes. Maar ik leer van hun en zij leren van mij''.


Bron: nu.nl


Zaterdag 12 juli 2008

SUCCESVOL CONCERT RITA REYS OP NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2008

Op zaterdag 12 juli jl. gaf Rita Reys voor de 19e keer, voor een stampvolle zaal, acte de présence op het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. Ze trad op met The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, o.l.v. Henk Meutgeert. Naast Rita Reys trad ook Fay Claassen, Rita's grote favoriet onder de nieuwe generatie jazzvocalisten, deze avond met het orkest op. Speciaal voor deze gelegenheid werden voor beide zangeressen een aantal nieuwe arrangementen geschreven. Tijdens de grande finale zongen Reys en Claassen gezamelijk Duke Ellington's In A Mellow Tone, waarna een minutenlange staande ovatie volgde.


Thema van het festival was dit jaar "Vocals in Jazz". Andere optredende artiesten: Cleo Laine, Omara Portuondo, Diana Krall, Alicia Keys, Angie Stone, Herbie Hancock, Pat Metheny, Freddy Cole, The New York Voices, Paul Simon, Hank Jones en Al Jarreau. Voor meer informatie surft u naar www.northseajazz.com.Zaterdag 3 mei 2008

"RIDDER" RUUD JACOBS VIERT 70E VERJAARDAG IN AFGELADEN BIMHUIS

Op zaterdag 3 mei jl. vierde Ruud Jacobs, zwager en bassist van Rita Reys, zijn 70e verjaardag, met een feestelijk concert in het Bimhuis in Amsterdam. Vele collega's van Ruud waren naar Amsterdam gekomen om het feest op muzikale wijze mee te vieren. Natuurlijk was Rita Reys, met wie Ruud dit jaar 55 jaar op het podium staat, van de partij, evenals o.a. Benjamin Herman, Thijs van Leer, Han Bennink, Cor Bakker, Kim Hoorweg en Laura Fygi.


Naast een reusachtige verjaardagstaart wachtte Ruud Jacobs nog een andere grote verrassing: in naam van Hare Majesteit de Koningin werd hij geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen kreeg hij opgespeld door de burgemeester Buijserd van Nieuwkoop, waar hij en zijn vrouw Liselore Gerritsen woonachtig zijn. Het was de kroon op een prachtige avond. Een fotoreportage, van de hand van Cees van de Ven (Draaiomjeoren.com), vind u hier.Vrijdag 2 mei 2008

RITA REYS EN RUUD JACOBS IN NPS CULTURA

In verband met de 70ste verjaardag van Ruud Jacobs, zaterdag 3 mei a.s., waren Ruud en Rita vrijdag a.s. te gast in NPS Cultura. Voor deze twee uur durende special werden beide geïnterviewd, en vanzelfsprekend werd er gemusiceerd. Onder begeleiding van Ruud Jacobs, Peter Beets, Martijn van Iterson en Joost Patocka zong Rita "Poort Butterfly" en "Broadway".  U kunt de uitzending terugzien op de website van Cultura.


Ruud Jacobs werd ook geïnterviewd voor o.a. NRC Handelsblad en de Volkskrant. Samen met Peter Beets en Martijn van Iterson was hij afgelopen zondag te gast in VPRO's Vrije Geluiden. De uitzending wordt zaterdag 3 mei om 9.05 uur herhaald, en is nu reeds te zien op de website van Vrije Geluiden.Zaterdag 22 maart 2008

INTERVIEW NRC HANDELSBLAD

Onder de titel "Jazzmusici gaan niet met pensioen" stond er zaterdag 22 maart jl. een interview met Rita Reys in het NRC Handelsblad. Voor het artikel werden tevens Toots Thielemans, Ack van Rooijen en Piet Noordijk geïnterviewd. Woensdag 26 maart verscheen tevens een enigszins ingekorte versie in NRC Next. Het artikel, van de hand van Amanda Kuyper, leest u hier.Seizoen 2007/2008

TOURNEE RITA REYS EN PIET NOORDIJK GROOT SUCCES

De theatertournee van Rita Reys en Piet Noordijk van dit seizoen blijkt een groot succes. Overal in het land staan zij voor uitverkochte zalen, en de reacties van het publiek zijn uitermate positief. Hieronder een selectie uit de reacties van de afgelopen maanden:


"Wij hebben van elke minuut van het concert genoten en vonden Rita Reys ongelooflijk vitaal. Haar optreden was voor ons om nooit meer te vergeten. An Bogstra, Groningen"


"Wat heb ik gisteren genoten. Wat kan die Piet Noordijk spelen en trouwens alle leden van de band. En wat was Rita Reys weer grandioos. Wat een timing heeft deze dame nog altijd. Ik heb zeer veel respect voor dat ze dit nog doet op haar leeftijd. J.P. Jung, Groningen"


"Erg genoten van een uiteindelijk spetterende avond. Na de pauze sloeg met Rita Reys en helemaal toen Piet Noordijk er bij kwam, de vlam in de pan, die ik voor de pauze toch een beetje gemist had. Met name Peter Beets speelde na de pauze een stuk gedrevener en swingender. Frits Broekema, Groningen"


"Wat heerlijk om die geweldige oude glorie met grote ervaring aan het werk te zien en te horen. Wat een bewondering voor Rita Reys en Piet Noordijk en wat fijn dat Ruud Jacobs erbij was. Grote bewondering ook voor Peter Beets, Marius Beets, Joost Patocka en Rik Mol. We zijn bezweken voor 3 CD's en genieten dus nog lang na.  Jennie en Paul uit Zwartsluis."December 2007

INTERVIEWS BRABANTS  DAGBLAD EN WEBMAGAZINE JAZZENZO

In verband met haar optreden tijdens het Stranger than Paranoia Festival in het Tilburgse Paradox werd Rita Reys geïnterviewd door het Brabants Dagblad en door webmagazine Jazzenzo. Beide artikelen leest u hier.


Na het concert verscheen op Jazzenzo.nl een zeer positieve recensie. Ook deze leest u op de pagina Media.TOURNEE 2007/2008

Afgelopen september  is de theatertournee van Rita Reys en Piet Noordijk van start gegaan. Volkskrant TV was bij het eerste concert aanwezig, in het theater van Woerden. Klik hier om het item te bekijken.DVD RITA REYS LIVE AT CARRÉ OP NR. 4 IN DVD TOP 20

De DVD van het succesvolle concert in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, op 19 januari jl, stond een aantal maanden in de Muziek DVD Top 20, met als hoogste notering nr. 5, in juli. Ook stond Rita Reys Live at Carré maanden lang  in de V&D Muziek DVD Top 20, in juli op nr.4.NRC Handelsblad - 20 januari 2007

"RITA REYS SCHITTERT IN EEN VOL CARRÉ"

In aanwezigheid van o.a. Wim & Rita Kok, Rita Verdonk, Frans Molenaar, Joop Braakhekke, Willem en Mary Duys en vele anderen gaf Rita Reys vrijdagavond 19 januari jl. een zeer succesvol concert in een uitverkocht Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de avond, die gepresenteerd werd door Hans van Willigenburg, bracht zij haar grote succesnummers, zoals Love for sale, I thought about you en Fly me to the moon ten gehore, en nieuwe stukken als Russian Lullaby en een bossanova-medley van Quiet Nights of Quiet Stars & So danco samba. De begeleiding was in handen van het Quintet Ruud Jacobs.

Ook kreeg Rita deze avond opnieuw, uit handen van Hans van Willigenburg, haar Oeuvre Edison uitgereikt, wat eerder al in kleine kring gebeurd was.


In het  NRC Handelsblad  verscheen 20 januari een zeer positieve recensie onder de titel: "Rita Reys schittert in een vol Carré" (voorpagina) / "Nog altijd de beste timing" (bij het artikel zelf). Klik hier om dit artikel te lezen.


Ook de Telegraaf had een mooie recensie over het concert, met de kop

"Kus voor Rita". "De kus van voormalig premier Wim Kok, afgelopen vrijdagavond op de eerste rij in een bomvol Koninklijk Theater Carré, op de wang van Rita Reys bezegelde een weergaloos optreden van Europa’s “First Lady of Jazz", schreef de krant.6 December 2006

RITA REYS WINT OEUVRE EDISON

Rita Reys heeft als eerste Nederlandse jazzmusicus de Oeuvre Edison gewonnen. Na o.a. Miles Davis, Tony Bennett en Herbie Hancock nam zij deze prijs op 22 december 2006 in ontvangst.


Na een carrière van meer dan zestig jaar is Rita Reys nog steeds de succesvolste Nederlandse jazzzangeres. Zowel nationaal als internationaal vierde zij grote triomfen. Ze speelde met vele Amerikaanse jazzlegendes, won eerder al vijf Edisons en vele andere prijzen, is ereburger van New Orleans, en sinds 1960 draagt ze officieel de titel “Europe’s first lady of jazz”. Deze imponerende erelijst, en het feit dat zij na zo’n lange carrière nog steeds de swingendste en avontuurlijkste jazzzangeres van Nederland is, hebben de Edison Stichting doen besluiten Rita Reys de Oeuvre Edison toe te kennen.


THE OFFICIAL RITA REYS WEBSITE - WWW.RITAREYS.EU

Content & design: Jurjen Donkers, pr Rita Reys  - in cooperation with: Sascha van Esdonk Productions

© 2007-2013 Jurjen Donkers

NIEUWSARCHIEF

Sascha van Esdonk Producties
Rita Reys on YouTube
Rita Reys on Facebook
Rita Reys on Twitter

INDEX    NIEUWS    CONCERTEN    BIOGRAFIE    FOTO’S    MEDIA    DISCOGRAFIE    LINKS    CONTACT    ENGLISH SITE